Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP, MOLLA MAHMUD EFENDİ ASLANİ’NİN VEFATI NEDENİYLE TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, MOLLA MAHMUD EFENDİ ASLANİ’NİN VEFATI NEDENİYLE TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Molla Mahmud Efendi Aslani’nin vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Şentop, sosyal medya hesabındaki mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Makedonya Kalkandelen’de tarihi Alaca Camii’nde ömrünü Kur’an’a hizmet etmeye vakfeden, yüzlerce hâfız yetiştiren Molla Mahmut Efendi’nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Evlatları, talebeleri sayesinde amel defteri kapanmayacak olan büyüğümüze Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum.”

Kalkandelen’e bağlık Çiflik köyünde 15 Mart 1932 doğan Molla Mahmud Efendi Aslani, 1967 yılından bu yana yarım asır boyunca şehirde bulunan Osmanlı dönemine ait Alaca Camisinde yüzlerce hafız yetiştirdi.

Rahle-i tedrisinden yaklaşık 200 hafız ve binlerce Kur’an-ı Kerim öğrencisi geçen Molla Mahmud Efendi Aslani, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrindeki Uluslararası Hafızlık Teşkilatı tarafından 2012 yılında “dünyanın en iyi muallimi” unvanına layık görüldü.

Molla Mahmud Efendi Aslani’nin Kur’an-ı Kerim öğrencilerine eğitim verdiği alanın koşullarının yetersizliğini gören Türk yetkililer ise Alaca Camisinin yanına yeni bir bina inşa etmiş, 2011 yılındaki açılışına o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmıştı.