Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP, ÇAD TURİZM BAKANI GEO’YU KABUL ETTİ

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, ÇAD TURİZM BAKANI GEO’YU KABUL ETTİ

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çad Turizmi Geliştirme, Kültür ve El Sanatları Bakanı Patalet Geo ve beraberindeki heyeti ile Mecliste bir araya geldi.


Başkanlık Divan Salonu’nda gerçekleşen kabulde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuk bakan Geo ve beraberindeki heyeti TBMM’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

TBMM Başkanı Şentop, 2020 yılının Çad ile diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yılı olduğunu ifade ederek, iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin temelinin 16. yüzyıla kadar dayandığına vurgu yaptı.

Meclis Başkanı Şentop, 2019 yılında iki ülke cumhurbaşkanlarının öncülüğünde ülkelerin ekonomik olarak ticaret hacmini 100 milyon dolar üzerine çıkarma hedefi olduğunu ve bu hedefin hala geçerliliğini koruduğunu kaydetti. Bu anlamda ülkelerin gayretli çalışmalarının sürdürüldüğünü de ifade eden Mustafa Şentop, “Karma ekonomik komisyon toplantısının ikincisini yapmak ekonomik ilişkilerimize faydalı olacaktır. Salgından dolayı fiziken gerçekleşmesi mümkün olmayabilir fakat online olarak bu toplantı gerçekleşebilir.” diye konuştu.

Şentop, kültür, ulusal arşivler, gençlik ve spor alanında da işbirliğinin geliştirilmesi arzusunda olunduğunu belirterek, “Salgın sürecinde Türkiye başta dost ve kardeş ülkeler olmak üzere 156 ülkeye yardım eli uzattı. Kovid-19 salgın sürecinde kardeş ve dost Çad halkına da bu konuda destekte bulunduk. Parlamentolar arası sürdürülen ilişkiler ülkelerarası hukuku destekleyici mahiyette olur. Bu bakımdan başta Dostluk Grupları ve İhtisas Komisyonları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini arzu ediyorum. ” dedi.

Kabulde Çad Turizmi Geliştirme, Kültür ve El Sanatları Bakanı Patalet Geo ise, Meclis Başkanı Şentop’a kabulünden dolayı teşekkürlerini iletti. Geo, “Sayın Başkan Türkiye ve Çad Cumhuriyetleri dost ve kardeş ülkelerdir. Sizin de dediğiniz gibi iki ülke arasındaki ilişkiler çok köklüdür. İşbirliğimizin devam etmesinden dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum. Kovid-19 salgını döneminde bizlere çok büyük yardımlarınız dokundu. Destekleriniz için Türkiye’ye teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.