Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP, AVUKAT NECİP KİBAR VE YAKIN KORUMASI HASAN ANAYURDU İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, AVUKAT NECİP KİBAR VE YAKIN KORUMASI HASAN ANAYURDU İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, vefat eden Avukat Necip Kibar ve yakın koruması polis memuru Hasan Anayurdu için birer taziye mesajı yayımlayarak, rahmet diledi. Şentop, yakın koruması polis memuru Anayurdu’nun Çankırı’da düzenlenen cenazesine de katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Karanlık darbe günlerinde mazlumlar için beyaz bir şemsiye, hukuki bir sığınak ve hak müdafii olan Avukat Necip Kibar’ın vefatını teessürle öğrendim. Ailesine, sevenlerine ve hukuk camiamıza sabır diliyorum. Allah’ın rahmet ve mağfireti üzerine olsun.” ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop, Ankara’da kalp krizi sonucu hayatını kaybeden koruma ekibinden 46 yaşındaki polis memuru Hasan Anayurdu’nun Çankırı’da düzenlenen cenazesine katıldı.

Saraycık Köyü Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazı ardından Şentop, Anayurdu’nun annesi ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Mesai arkadaşları ve yakınlarının omuzlarında mezarlığa götürülen Anayurdu’nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, toprağa verildi.

Cenazeye Anayurdu’nun ailesinin yanı sıra AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çerkeş Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze programının ardından TBMM Başkanı Şentop ile beraberindekiler, Çerkeş Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Hasan Sopacı ile görüştü.

İlçede esnafı da ziyaret eden Şentop, daha sonra kentten ayrıldı.

TBMM Başkanı Şentop, yakın koruması polis memuru Hasan Anayurdu için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da şunları kaydetti:

“Mesai arkadaşımız, yakın koruma ekibimizden polis memuru Hasan Anayurdu’nun kalp krizi sonucu ani vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, acılı ailemize sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.”