Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANLIK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI

TBMM BAŞKANLIK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI

TBMM 27. Dönem 4. Yasama Yılı’nın ikinci Başkanlık Divanı toplantısı, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop başkanlığında, divan üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Meclis Tören Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, TBMM başkanvekilleri, katip üyeler ve idare amirlerinin oluşturduğu divan üyeleri katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, divan üyelerini Kovid-19 kapsamında alınan önlemler hakkında bilgilendirdi.

Şentop, önlemler kapsamında Genel Kurul oturma düzeninin değiştirildiğini, Genel Kurul’un sık sık havalandırıldığını belirterek, milletvekillerinden kürsü konuşmalarının maskesiz yapılmamasını talep etti.

TBMM Başkanı Şentop, Meclis Hastanesinde Kovid-19 test ünitelerinin kurulduğunu ve şüpheli vakalar için özel oda hazırlandığını da belirtti.

Meclis’te alınan önemli tedbirler kapsamında Meclis’e girişlerin HES kodu yapılmasının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Şentop, Meclis personelinin esnek çalışmaya geçtiğini ve bu süreçte servis imkanının çalışanlara sunulduğunu dile getirdi.

TBMM’de ziyaretçi yasağının da devam ettiğini belirten Şentop, milletvekillerinin bu kurala uyulmasında azami hassasiyet göstermesini istedi.

Meclis Başkanı Şentop ayrıca Meclis takviminde yer alan birçok seyahat ve programın da ertelendiği hatırlatarak, ilerleyen dönemde gelişmelere göre bu çalışmaların tekrar değerlendirileceğini kaydetti.

Toplantıda, TBMM Başkanlık Divanı üyelerine, Meclis Yerleşkesi’nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verildi.