Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP, TEKİRDAĞ’DAN AVRUPA’YA AÇILAN İLK İHRAÇ YÜK TRENİNİ UĞURLADI

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, TEKİRDAĞ’DAN AVRUPA’YA AÇILAN İLK İHRAÇ YÜK TRENİNİ UĞURLADI

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ’dan Avrupa’ya açılan ilk ihraç yük trenini Tekirdağ’dan Bulgaristan’a yolcu etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Medlog İstasyonu’ndan uğurladığı ihracat treninin ardından, “İhracat treni, böylesine önemli bir günde Tekirdağ”ın kurtuluşu olan 13 Kasım’da şehrimizden Bulgaristan’a transit yola çıktı. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük bir fayda sağlayacak olan ihracat trenimizin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

İhracat treni ile sınır kapılarında yaşanan sıkışklık ve gümrüklerde yaşanan aksaklıklar sona erdirilecek.

İhracat treni transit olarak geçiş yapmasından dolayı döviz kaybına da son vermesi öngörülüyor. 27 dorse ile başlayan ihracat treninin 300 dorseye ulaşması hedefleniyor.

Törene AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer de katıldı.